Šport je vášeň, šport je záľuba, tiež emócie, spomienky a… Tých slov by sa tu hodilo ešte neskutočne veľa. No šport sú aj nezodpovedané otázky. Môžu byť rôzne, napríklad v zmysle, čo keby sa bola lopta odrazila úplne inde, čo by sa stalo, keby bola trať suchá a nie mokrá (prípadne naopak), atď, atď.

A čo fanúšikovia? Môžu mať aj oni nezodpovedané otázky? Určite áno, aj oni patria k športovému dianiu na celom svete, dotvárajú ho nezastupiteľným spôsobom, čo je veľmi badateľné najmä počas nepopulárnych covidových opatrení.

Neviem ako vy, aj ja mám jednu nezodpovedanú otázku. Kladiem si ju už necelých 33 rokov, čo je poriadne dlhý čas. Súvisí s mojím dvojročným pobytom v mestečku Stříbro na západe Čiech, počas základnej vojenskej služby. Na Spojovacej rote VÚ 8015 som to vo funkcii výkonného práporčíka „dopracoval“ až na čatára. V skladoch som nemal žiadne manko, mal som nadštandardné vzťahy s niektorými „lampasákmi“, desaťkrát som bol doma na opušťák alebo dovolenku, prosto, využíval som všetky privilégiá, ktoré sa mi núkali…

A preto, alebo, ak chcete, najmä preto, je tu jeden obrovský otáznik. Iba môj a iba ja by som mal vedieť na otázku prečo, odpovedať: Preto, lebo… Pýtam sa sám seba… Prečo ja, veľký fanúšik ľadového hokeja, som nebol ani na jeden jediný zápas federálnej ligy susednej Plzni, ktorá je od Stříbra vzdialená iba zopár kilometrov? Čo mi bránilo vidieť priamo „v akcii“ a na vlastné oči bývalé československého hokeja v dresoch Dukly Jihlava, Sparty Praha, Zetoru Brno… Čo mi bránilo ísť povzbudiť Košice, Trenčín, alebo hoci aj ten Slovan -😊 Prečo som z tých desiatok a desiatok možností nevyužil žiadnu? Prečo mi stačilo prečítať si na druhý deň v novinách výsledky a komentáre? Neviem! 

A sme pri tom. Pri mojej otázke, ktorú neustále adresujem sám sebe, no bude navždy nezodpovedaná. Presne v zmysle toho, čo je napísané v úvodných vetách.

Ozaj, máte aj vy svoje nezodpovedané otázky zo sveta športu? Určite, a možno ani nemusíte loviť dlho v pamäti.

Zdroj: https://hyperinzerce.cz
Category
Tags

Zatiaľ žiadne komentáre

Pridaj komentár