Všade sa píše o novej lávke cez Torysu pri Prešovskej univerzite Prešov. A čo stará? Keď mám hovoriť za seba, nezabudnem, mám na ňu svoje spomienky…

Stará lávka zažívala najväčší nápor po hokejových zápasoch prešovského A mužstva. Aj v dávnych časoch, tridsať a viac rokov dozadu, keď ešte fanúšikovia ešte skandovali „ZPA do toho“… Pamätníci si pamätajú, že často to bolo hlava na hlave. A tak, ako bol občas nejaký hráč ústrednou postavou toho ktorého stretnutia, tak sa z času na čas stal ústrednou postavou starej lávky pán menom Dušan Strapko.

„Čia peňaženkáááá?“ zakričal, zodvihnúc vysoko nad hlavu ruku, v ktorej samozrejme nič nemal. Sledovať reakciu bolo zábavné. Jeden sa odrazu potľapkáva po náprsnom vrecku vetrovky či kabáta, druhý rýchlo pátra po všetkých ostatných vreckách, tretí v obave dáva ruku do zadného vrecka nohavíc. K tomu ďalší sprievodný jav, keď sa „had“ prechádzajúci lávkou hneď v tej sekunde začal hýbať inak… Tak chaoticky. Stačilo, že jeden spomalil a tí za ním si už šliapali na päty. A padli aj „vybrané“ slová, bez toho to nešlo. Mnohí, nevediac o tom, že ide o sradničky, srandičky „z produkcie“ Dušana Strapka (a veru, kto ho v tých časoch poznal, vedel, že má v talóne ďalšie a ďalšie), takto naleteli.  

Lenže, čo bolo, bolo. Dušan (inak, môj bratranec, ku ktorému sa hrdo hlásim 😊) už v Prešove nebýva a tak reálne hrozí, že na novej lávke bude po zápasov súčasného klubu HC MV Transport poriadna nuda. Alebo žeby sa našiel nejaký jeho nástupca? Žeby už po skončení najbližšieho zápasu? Dajme sa prekvapiť -😊 -😊 -😊.       

Tags

Zatiaľ žiadne komentáre

Pridaj komentár