Nakoniec to dopadlo tak, ako sa to javilo. A teda, ako sa hovorí, nič nové pod slnkom. Ingos Prešovskú nohejbalovú ligu (PHL, osem účastníkov) ovládli v sezóne 2022/2023 hráči OŠK Fintice. Rozhodli o tom výsledky play off, ktoré býva niekedy nevyspytateľné, zavše pohromou pre favoritov (viď hokejový Slovan). Vo vyraďovacej časti sa to mohlo zvrtnúť všelijako, dokonca aj podľa známeho biblického výroku: Poslední budú prví a… Lenže, nič také sa nedialo.

Teda, skoro nič… Prečo? Vysvetlenie je jednoduché. Víťaz základnej časti z Fintíc v meraniach síl play off síce naplnil papierové prognózy (rovnako ako hokejisti HC Košice), avšak to sa ani zďaleka nedá povedať o letcoch vo farbách VTJ Letisko Prešov (druhí po základnej časti), ktorí skončili v konečnom účtovaní až štvrtí. Nechali sa predbehnúť „chlapcami“ z TJ Magura Zborov i NK Levoča (tretí, resp. štvrtí po základnej časti).

Konečná tabuľka o piate až ôsme miesto už žiadne prekvapenie nepriniesla, takpovediac od A po Z kopíruje poradie po základnej časti: 5. NK Remeniny, 6. Ingos Prešov, 7. NK Teriakovce, 8. NK Ražňany.  

Kapitán víťazného tímu, minimálne vo svojom mene, si pripisuje úspech svojej polovičke. „Ako sa hovorí, za všetkým hľadaj ženu. Ja osobne cítim veľkú podporu od mojej manželky Edity, ktorá mi vytvára príjemné rodinné zázemie a dokonca je mi ´sparingpartnerkou´ pri mojich individuálnych tréningoch na nohejbalovom ihrisku, ktoré sme si dali postaviť za domom. A ja potom prenášam túto celkovú pozitívnu energiu na svojich spoluhráčov.“

My dodávame, že aj na Miloša Buchtu, bývalého brankára 1. FC Tatran Prešov, ktorý pribudol na fintickú súpisku v priebehu sezóny. Bezpochyby ide o najvýraznejšiu osobnosť súťaže. Spolu s ním a Miroslavom Gmitrom, sa z titulu prešovského nohejbalového majstra tešili aj Martin Gmitro a Radovan Juhás. Na priloženej fotografii preberajú hráči OŠK Fintice víťaznú trofej od spolumajiteľa spoločnosti Ingos Igora Gulu.   

Category
Tags

Zatiaľ žiadne komentáre

Pridaj komentár