Advent sa nám začal, prvá adventná nedeľa je za nami a tak som sa rozhodla napísať Vám a spraviť prehľad o tom, kde sa kedy budú konať Vianočné trhy na východnom Slovensku, ale pridám sem aj ďalšie mestá, keďže vychodňare sú po celom Slovensku. Verím, že si tento rok užijeme Vianočné trhy ako sa patrí a vynahradíme to pandemické  obdobie kedy byť nemohli.

KOŠICKÉ ROZPRÁVKOVÉ VIANOCE 2022:

Po vynútenej dvojročnej pauze, sa môžeme tento rok opäť tešiť na Košické rozprávkové Vianoce. V Košiciach nájdete okrem tradičných Vianočných trhoch, aj iné menšie, ktoré si tiež spomenieme.

Brány do Košických rozprávkových Vianoc sa otvoria 5. decembra o 17.00 hod.
Hlavnú ulicu rozžiaria farby, opantajú vône a rozozvučí bohatý program, ktorý pre vás mesto Košice tak zodpovedne a s láskou pripravilo. Až do 31.12. si môžete užiť Vianočné trhy, bohatý program V Košiciach, nie len na Hlavnej ulici, ale aj v iných častiach Košíc.

Zdroj facebook

Kino Úsmev, Robin Street Food a Churros Amigos KSC vás pozývajú na vianočné mini trhy!
od 2.12. O 17:00 – 15. 12. O 21:00 do 23.12.

Zdroj facebook


Netradičné Vianočné trhy pred Auparkom:

od 2.12. do 23.12. 2022
Vianočné trhy pred Auparkom sú tu, tentokrát v netradičnej forme. Už v piatok, 2.12. vás na námestí pred Auparkom privítajú vianočné foodtrucky s voňavými vianočnými nápojmi a chutným jedlom.

Zdroj facebook


PREŠOVSKÉ VIANOČNÉ TRHY 2022:

od 25.11. do 22.12. a od 26.12. do 6.1.2023 na Hlavnej ulici

Čaká na Vás jedinečná atmosféra plná dobrého jedla, tradičného i originálneho vianočného tovaru a zaujímavého kultúrneho programu. Tešiť sa môžete na vianočné & charitatívne stánky, drevený vyrezávaný betlehem, svetelné inštalácie v parku, alej vianočných stromčekov ozdobených žiakmi ZŠ aj vianočnú hudbu s výnimočnou atmosférou.

Zdroj facebook


Tradičný Vianočný jarmok v Poprade:
14.12 – 17.12.2022

Mesto Poprad srdečne pozýva tvorcov a obdivovateľov ľudového umenia a remesiel na XIX. ročník Tradičného Vianočného Jarmoku . Súčasťou Vianočných trhov budú nielen remeselné a predajné stánky, ale aj bohatý sprievodný kultúrny program. 

Zdroj mesto Poprad


Vianočný trh
Letná ulica, Spišská Nová Ves
:
9.12-11.12.2023
Vianočné trhy môžete navštíviť aj v meste Spišská Nová Ves.

Zdroj mesto Spišská Nová Ves

Vianočné trhy v Bardejove
9.12.2023 Radničné námestie

Zdroj mesto Bardejov

XXV. Humenské vianočné trhy:
2.12 – 3.12.2023
Aj mesto Humenné Vás pozýva na svoje Vianočné trhy.

Zdroj mesto Humenné

Vianoce v Gelnici 2022:
V Gelnici Vás čaká Vianočný program celý mesiac. Okrem Vianočných trhov aj spoločné zapálenie adventných sviečok a iné.


Zimné trhy 2022 Trebišov
5.12.-6.12.2022

Po rozsvietení vianočného stromčeka a príchode Mikuláša do mesta v nedeľu 4. 12. sa roznesie predvianočná atmosféra ešte viac hneď začiatkom ďalšieho týždňa – 5. a 6. 12., kedy sa uskutočnia ZIMNÉ TRHY. Celé 2 dni budú otvorené stánky s vianočným punčom, takisto pestrou ponukou občerstvenia a, samozrejme, aj iným predajným sortimentom.  

Zdroj mesto Trebišov

Bratislavské Vianoce:
24.11- 22.12.2022

Nemôžem vynechať trhy v našom hlavnom meste.
Adventné koncerty, vianočné trhy, programy pre deti, vianočná električka, komentované vychádzky či výstavy, bazáre a kvízy. To všetko na vás čaká počas Bratislavských Vianoc!

Zdroj mesto Bratislava

Ak sa rozhodnete navštíviť Vianočné trhy v zahraničí, ochutnať dobroty našich susedov a pozrieť si veľkolepú výzdobu, tak odporúčam tieto najbližšie okolo nás.

Vianočné trhy v Budapešti 2022:

Vianočné trhy v Budapešti v roku 2022 budú. A znovu budú patriť medzi najlepšie vianočné trhy v Európe. Pre návštevníkov budú prvé trhy k dispozícii už veľmi skoro – od 4. novembra, a potrvajú do silvestrovského dňa – 31. decembra. Kam zamieriť, ak sa vydáte vychutnávať si vianočnú atmosféru v Budapešti?
Námestie Vörösmarty – Okolo štíhleho vianočného stromčeka, ktorý je každý rok ozdobený rôznymi farbami, bude rozmiestnených cca 100 rôznych drevených stánkov s vareným vínom a jedlom.
Námestie sv. Štefana – svetelná maľba s vianočnou tematikou na fasáde budapeštianskej baziliky, večer veľa ľudí na slávnostnom trhu na Námestí sv. Štefana, rozsvietené lampy na ulici vedúcej ku kostolu.
Óbuda (Starý Budín), Hlavné námestie – Trochu mimo centra mesta, no oplatí sa sem ísť na slávnostný adventný jarmok, ktorý sa začína 1. decembra.
Városliget (park pri Námestí hrdinov) – Obľúbený budapeštiansky zábavný park Városliget bude vyzdobený na sezónne prázdniny a privíta každého. 
Námestie Ferenca Deáka – Fashion Street (v originále Deák Ferenc utca), ktorá prechádza námestím Vörösmarty, tiež hostí jeden svojský trh s vianočným stromčekom pred hotelom Kempinski Corvinus.

Zdroj Bubo

Vianočné trhy vo Viedni 2022:

Vianočný trh na námestí Rathausplatz (Wiener Christkindlmarkt am Rathausplatz)
Trhy sa konajú 19.11.-26.12.2022

Najznámejšie a najväčšie viedenské vianočné trhy. Oficiálne jeden z najpozoruhodnejších vianočných trhov v Európe, Wiener Weihnachtstraum (Viedenský vianočný sen), priam srší šarmom. Každá z takmer 155 drevených chatiek medzi neogotickou radnicou a slávnym divadlom Burgtheater ponúka kúsok špecifického kúzla: od trblietavých vianočných ozdôb až po ručne vyrábané hračky, šperky, dekorácie, jedlo a nápoje.

Zdroj Mojerakusko

Vianočné trhy Praha 2022:

Staroměstské  náměstí  26.11. – 6.1.,

Náměstí  republiky  26.11. – 24.12.

Václavské  náměstí  26.11. – 6.1.

Ďalšia nádherné trhy a dokonalou Vianočnou atmosférou nájdete aj v Prahe.
🎄Nechte se omámit vůní vánočních dobrot, která se line Staroměstským náměstím a Václavským náměstím a ponořte se do vánoční atmosféry všemi svými smysly.

Zdroj Trhy Praha

Posledná zastávka na dnešnom imaginárnom tripe po trhoch (priznávam sa celkom ma tie fotky dostali a neviem sa dočkať kedy nejaké trhy navštívim. Doslova cítim tie vône, hudbu a atmosféru) je mesto v zahraničí, ale predsa pre nás bližšie.

Vianočné trhy v Krakove:
od 25. novembra do 2.januára
Rynek Glowny- Drvivá väčšina turistov ide do centra mesta, kde sú najväčšie a najkrajšie trhy. Námestiu dominuje historická budova tržnice Sukiennice, kostol Nanebovzatia Panny Márie a obrovská plocha plná rôznych stánkov. Na jednom mieste nájdete prakticky všetky najvýznamnejšie pamiatky Krakova a zároveň veľký vysvietený stromček. Vianočné trhy v Krakove, sú jedny z najkrajších v Európe.

Či už sa vyberiete na trhy vo vašom okolí, alebo zájdete do nášho hlavného mesta, či na výlet aj za hranice, verím, že si to užijete a naberiete Vianočnú atmosféru.
Dajte mi vedieť, kde ste boli a ktoré trhy odporúčate nevynechať. Ja verím, že sa mi pár z nich tento rok podarí navštíviť a že Vám budem môcť o tom potom napísať.




Tags

Zatiaľ žiadne komentáre

Pridaj komentár