Hádzanárky ŠŠK Prešov výsledky potešili minulú sobotu svojich priaznivcov vysokým víťazstvom nad HK AS Trenčín 40:26. O štyri lopty v sieti súperiek sa postarala Erika Michalcová. Čo som sa jej pýtal a ako odpovedala? Stačí čítať nasledujúce riadky…

Takže, skús Erika na úvod v krátkosti „napísať“ svoj športový životopis.

S hádzanou som začala na základnej škole v Topoľčanoch, priviedli ma k nej moje učiteľky. Čo sa týka športových génov, nejaké som asi zdedila, otec bol atlétom, mamka športovala skôr rekreačne. Okrem toho rada jazdím na koni, obľubujem turistiku, behám, bicyklujem. V rámci štúdia na vysokej škole, odbor špeciálna pohybová príprava v bezpečnostných zložkách, sa venujem aj karate. Keď si nájdem čas, tiež robím brigádničku v športovom obchode Sportisimo v Prešove.  

Si platnou hráčkou v obrane i útoku v ŠŠK. Predsa len, kde sa cítiš lepšie a prečo?

Jednoznačne v defenzíve. Dokážem sa tam plne realizovať, prikladám jej veľkú dôležitosť. Poteší ma každá získaná lopta a následná prihrávka, z ktorej padne gól. Dokážem tam vybiť svoje pocity a využiť silu, na ktorej pracujem.

Pred poldruha týždňom si v Močenku zaznamenala svoj jubilejný stý gól v tejto sezóne… Aktuálne ich máš na konte 107…

Priznám sa, nevedela som o tom, no teraz ma táto informácia príjemne prekvapila.  

Deviatka na tvojom drese má nejaké opodstatnenie, alebo číslam neprikladáš žiadnu „váhu“? 

Dostala som ju náhodne po príchode do Prešova. No zároveň to má zrejme nejaký význam, keďže s týmto číslom hrala odmala moja sestra Ivona, ktorá v súčasnosti oblieka dres Partizánskeho. V minulosti sme spolu aj hrávali, no nefungovalo to. Teraz sú z nás súperky a rozumieme si viac než predtým.

PS: Toľko o Erike (a jej sestre). Mimochodom, Prešov sa stretne s Partizánskym na domácej palubovke už o niekoľko dní – 13. mája, o 12. hodine. Niet pochýb o tom, že sesterský súboj Erika vs. Ivana je tou najlepšou pozvánkou na tento zápas. Kto príde povzbudiť, určite neoľutuje…

ŠŠK Prešov Ž livescore, výsledky, plán zápasov | Hádzaná, Slovensko (flashscore.sk)

Category
Tags

Zatiaľ žiadne komentáre

Pridaj komentár