Prešovský velodróm na nového „gazdu“. Do prenájmu do dostalo Občianske združenie Cyklo Čajka. Jeho predstavitelia majú odvčera v rukách kľúče od areálu. Odovzdanie a prevzatie sa uskutočnilo za prítomnosti zástupcov mesta, druhého viceprimátora Petra Krajňáka, poslanca Ľuboša Micheľa, ako aj zástupcov z Fondu na podporu športu.    

„Prvý oficiálny krok máme za sebou, nasledovať bude ešte ďalší  a to v podobe slávnostného otvorenia velodrómu 26. marca. No a predtým a potom – už len samá práca,“ informoval na úvod v krátkosti šéf združenia Martin Čajka starší. A pokračoval v rozprávaní: „Plánov je veľa, no v prvom rade si musíme určiť postupnosť a priority. Keďže začiatok sezóny sa nezadržateľne blíži, a s ním aj úvodné preteky na dráhe, ktoré budú 20. mája, je treba pripraviť pre pretekárov a rozhodcov dôstojné zázemie. Pri dobrom počasí môžu začať tréningy už v marci. Žiaľ, na dráhe sú viditeľné diery v betóne, čo je horšie, zväčšujú sa. Mesto však dalo v decembri prísľub, že dovtedy zabezpečí nápravu, tak, aby bola bezpečná na tréningy aj spomínané súťažné podujatie.“ Čo sa týka avizovaného otvorenia v závere marca, „do toho času chceme sprístupniť zázemie pre cyklistov, to znamená šatne, sprchy, servis bicyklov, ďalej cyklokaviareň, priestory na umytie bicyklov po jazdách na blízkych prešovských treiloch. Tiež je treba vyčistiť areál od buriny a kriakov. Následne začneme s prácami na skillparku a ďalších malých športoviskách pre širokú verejnosť.“

Okrem toho v blízkom čase pripravujú pre cestných cyklistov súťaže, no tiež ďalšie možnosti pre športové vyžitie, ktoré zatiaľ nechcú bližšie konkretizovať. Každopádne platí, že areál nebude slúžiť iba športovcom na dvoch kolesách, ale v ňom nájdu uplatnenie aj vyznávači iných odvetví, vrátane kolektívnych športov.

„V kalendári na rok 2023 určite nebudú chýbať Prešovské dni cyklistiky pre amatérsku verejnosť a deti, od 6. do 8. mája, rovnako ani 45. ročník celoslovenského zrazu cykloturistov KST v termíne od 25. do 29. augusta,“ dodal M. Čajka st.

Category
Tags

Zatiaľ žiadne komentáre

Pridaj komentár