Turistika na východnom Slovensku ponúka množstvo príležitostí pre milovníkov prírody, histórie a kultúry. Táto časť Slovenska je bohatá na nádherné prírodné scenérie, tradičné dedinky a historické pamiatky, ktoré si zaslúžia vašu pozornosť. V nasledujúcich riadkoch vám predstavím niekoľko z najkrajších turistických miest a trás, na ktorých Vás čakajú úžasné výhľady, ktoré by ste nemali na východe vynechať.

Šimonka (Hermanovce nad Topľou)

Šimonka je turistická lokalita nachádzajúca sa v obci Hermanovce nad Topľou na východe Slovenska. Ide o populárne miesto medzi turistami, ktorí sem prichádzajú nielen kvôli prírodným krásam, ale aj kultúrnym pamiatkam.

Prírodná lokalita Šimonka sa nachádza na úpätí Vihorlatských vrchov. Na tento najvyšší bod Slanských vrchov sa dostaneš z obce Zlatá Baňa. Výstup má 4,5 a je obľúbeným miestom pre turistiku, cykloturistiku a rodinné výlety. Návštevníci si tu môžu vychutnať krásne výhľady na okolitú krajinu, navštíviť prírodné kúpalisko s termálnou vodou a relaxovať v príjemnom prostredí.

https://www.instagram.com/p/CpVJMuioNJY/?utm_source=ig_web_copy_link


Popradské pleso (Poprad)

Popradské pleso je prírodné jazero, ktoré sa nachádza v Tatranskom národnom parku na Slovensku. Nachádza sa v nadmorskej výške 1494 metrov nad morom a má rozlohu približne 6 hektárov.
Trasa na Popradské pleso je dostupná celoročne. Východiskový bod túry môže byť Štrbské pleso, alebo zastávka električky.
Na brehoch Popradského plesa sa nachádza horský hotel, ktorý je obľúbeným miestom pre turistov, ktorí si tu môžu oddýchnuť a vychutnať si krásu okolitej prírody.
V limbovom háji neďaleko plesa sa nachádza Symbolický cintorín obetiam Vysokých Tatier a vedie k nemu žltá turistická značka. Okolo plesa sa prejdete po náučnom okružnom chodníku, z ktorého sa Vám naskytne nádherný výhľad na tatranské štíty. 


Košický hrad (Košice)

Turistickou atrakciou, ktorá je takmer zabudnutá, sú ruiny Košického hradu. Nachádzajú sa len jeden kilometer od košickej zastávky MHD s názvom Vyhliadková veža a vedie k nim označený turistický chodník. Okrem samotných zrúcanín si tu nájdeš aj infocentrum, malú fotogalériu archeologických prác, dielňu na výrobu drevených výrobkov a kováčsku vyhňu. V Košiciach sa nachádza miesto, ktoré žije stredovekom..


Folkmarská skala (Kojšov)

Monumentálna Folkmarská skala je jedným z najkrajších prírodných útvarov v pohorí Volovské vrchy a ponúka návštevníkom úchvatné výhľady. Tento vápencový bralný útvar sa nachádza na severovýchodnom okraji Volovských vrchov a je považovaný za jednu z dominant tohto regiónu. Pre milovníkov turistiky je Folkmarská skala obľúbeným miestom, kde si môžu vychutnať krásne výhľady a užiť si atmosféru tajomného lesa.
Na Folkmarskú skalu vedie značkovaný turistický chodník z obce Kojšov (cca 3km), ktorý je však dosť strmý a náročný. Ďalšia prístupová cesta vedie z Folkmarského sedla (cca 6km) a tá sa dá absolvovať aj s deťmi.

Tomášovský výhľad (Čingov)

Tomášovský výhľad je jedným z najkrajších miest na Slovensku, ktoré ponúka úchvatné výhľady na okolitú prírodu. Z Tomášovského výhľadu je možné vidieť množstvo vrcholov a prírodných krás tejto oblasti, ako napríklad pohorie Nízkych Tatier, vrchol Kráľova hoľa, ale aj pohorie Muránska planina a Slovenský kras. Krajina, ktorú možno vidieť z výhľadu, je pôsobivá a nádherná, s množstvom zelene, horskými lúkami a lesmi. Turisti sa môžu tešiť aj na jedinečné západy slnka a panoramatické fotografie.
Tomášovský výhľad je skalný výstupok terasovitého tvaru v Slovenskom raji. Výstup z Čingova trvá približne hodinu, nie je obzvlášť náročný. 


Navštívili ste už niektoré z týchto miest a užili si tieto nádherné výhľady? Ak áno, napíšte mi kde sa Vám páčilo najviac, kde odporúčate ísť. Prípadne mi pošlite tipy na ďalšie krásne miesta. M 🙂

Tags

Zatiaľ žiadne komentáre

Pridaj komentár