Šport je fenomén, športových zanietencov milióny. Najviac je asi takých, ktorí holdujú loptovým hrám. A aj tu je možnosť na bohatý výber. Z mnohých príkladov spomeňme nohejbal. Na stránkach nášho týždenníka dostane z času na čas priestor. Dnes si predstavíme partiu, ktorá sa mu venuje od roku 1996. Štvorlístok vo farbách NK Levoča, v zložení: Ján Čarák, Štefan Čarák, Martin Kyseľ, Jozef Gardošík, reprezentuje svoje mesto na rôznych turnajoch (zvykne ich byť, tri, štyri ročne), no predovšetkým v prestížnej Prešovskej Ingos nohejbalovej lige (PNL). Širší káder Levoče tvoria ôsmi hráči, okrem už spomínaných pánov, aj Milan Hrustič, Peter Turek, Ján Rovder a Kristián Krolčík. 

Levočania v minulej sezóne obsadili v PNL spomedzi ôsmich účastníkov veľmi pekné tretie miesto. A čo je v prípade spomínaného kvarteta najzaujímavejšie? Traja sú príslušníkmi Zboru väzenskej a justičnej stráže (J. Gardošík ním tiež bol, momentálne je už na výsluhovom dôchodku). „Ako inak, v lige nás prezývajú bachari, iné neoficiálne označenie vlastne ani neprichádza do úvahy,“ úsmevne poznamenal M. Kyseľ.  

A z ktorého športu presedlali na nohejbal? Odpoveď je jednoduchá. Predsa (možno ako drvivá väčšina nohejbalistov na celom svete) z futbalu. V tomto prípade hovoríme o troch, jeden z nich sa ho dokonca doteraz nevzdal, Š. Čarák „kope“ v 7. lige Podtatranského futbalového zväzu za FK 49 Spišský Hrhov. J. Gardošík hral v minulosti krajskú súťaž za Spišské Vlachy a niektoré ďalšie kluby v rámci východoslovenského regiónu. M. Kyseľ obliekal ako žiak dres Spišského Podhradia, neskôr mladšieho dorastu Spišskej Novej Vsi, v kariére už potom ďalej nepokračoval.

Aktuálna sezóna Prešovskej Ingos hokejbalovej ligy má za sebou štyri kolá. Pre spresnenie, jej účastníkmi sú: NK Levoča, TJ Magura Zborov, Ingos Prešov, NK Svidník, NK Teriakovce, OŠK Fintice a NK Remeniny. Levočania zatiaľ absolvovali deväť zápasov s týmito výsledkami: 1. kolo: Zborov 2:0 (11:10, 11:7), Fintice 0:2 (10:11, 8:11), Remeniny 2:0 (11:8, 11:4). 2. kolo: Remeniny 0:2 (6:11, 8:11), Prešov 2:0 (11:8, 11:6), Zborov 2:1 (10:11, 11:9, 11:9). 3. kolo: bez účasti NK Levoča. 4. kolo: Fintice 0:2 (10:11, 6:11), Remeniny 2:0 (11:6, 11:8), Prešov 1:2 (11:7, 10:11, 9:11).  

„V aktuálnej tabuľke nám patrí tretie miesto. Naposledy sme, žiaľ, nenastúpili v najsilnejšom zložení. Druhý smečiar Janko Čarák je momentálne na ´péenke´, ja som bol pre zmenu po nočnej smene, dosť unavený, navyše mi doma menili okná, takže o nejakej fyzickej pohode sa hovoriť nedá. Všeobecne však môžem, aj za ostatných chlapcov povedať, že je v našich silách potrápiť hocijakého súpera, vrátane papierových favoritov. V tejto súťaži niet takého, ktorého sme už nezdolali. Alebo, inak, v aktuálnej sezóne sme štyri sety prehrali najtesnejším rozdielom 10:11, čo vtedy mrzí najviac. Nepoviem nič nové, keď zdôrazním, že je to o nastavených podmienkach. Cítime podporu zo strany manželiek, možno keby bola väčšia, hralo by sa ešte lepšie. Princíp spojených nádob totiž funguje aj v športe. A dvojnásobne to platí o amatérskom prostredí, v ktorom sa pohybujeme. Lebo nadšenie a entuziazmus niekedy nestačia, zvlášť, keď si po niektorých zápasoch či turnajoch uvedomíte, že vám k úspechu chýba jeden malý krôčik a vy rozmýšľate, kde ste ho mohli urobiť, no neurobili ste ho,“ poznamenal M. Kyseľ.  

Nuž uvidíme, ako sa bude dariť levočskej partii v ďalšom priebehu sezóny. Nasledujúca piata runda je na programe vo štvrtok 30. novembra. Dejiskom nohejbalových ligových súbojov je telocvičňa Strednej odbornej školy technickej na Volgogradskej ulici v Prešove. Otázka na záver… Cieľ v tejto sezóne? „Patrí sa minimálne zopakovať tretie miesto, no na druhej strane postúpiť o stupeň vyššie by bolo super. Ako som už naznačil, sú tu niektoré okolnosti, “ dodal na záver rozprávania M. Kyseľ.  

Ján MIROĽA

 

NK Levoča: Hore zľava: Ján Čarák, Kristián Krolčík, Martin Kyseľ, dole zľava: Jozef Gardošík, Štefan Čarák.

Smečuje M. Kyseľ.

Category
Tags

Zatiaľ žiadne komentáre

Pridaj komentár