Ahojte milí Vychodňari. Pripravila som si pre Vás výber zaujímavých podujatí, ktoré sa v novembri na východe udejú. Budem Vám robiť takýto výber každý mesiac, takže budem rada, keď mi napíšete do komentára na blogu, fb, alebo sa zapojíte na instagrame a dáte mi vedieť a napíšete mi tipy na zaujímavé udalosti a podujatia vo Vašom okolí. Verím, že sa Vám bude tento môj výber páčiť, nájdete si tam aj vy niečo čo navštívite a takto Vám neunikne.

V mesiaci NOVEMBER môžete navštíviť aj nieto udalosti a podujatia:

Od 4.11 do 20.11. bude v botanickej záhrade v Košiciach výstava včelárstva v čase 9:00-17:00. Na tejto výstave budú rôzne prednášky, poradenstvo, pôvod a využitie včelích produktov. Taktiež si tu môžete kúpiť med a iné produkty z medu.
Ak ste milovníkmi včelárstva, medu, alebo máte chuť niečo nové sa dozvedieť, určite sa sem choďte pozrieť.


PREŠOV – Filmový festival Ekotopfilm I Envirofilm TOUR 2022
Ďalej môžete navštíviť filmový festival v Prešove v dňoch 8.11- 13:00, 9.11- 17:00, kde budú pre Vás pripravené najlepšie dokumentárne filmy.


V novembri nás čaká v Košiciach koncert Adama Pavlovčina – ADONXS tour 2022
17.11 o 20:00 Košice kultúrne centrá- K13
ADONXS, do nedávna známy aj ako Adam Pavlovčin, je spevák, hudobný skladateľ, model a tanečník pôsobiaci v Česku a na Slovensku. Nedávno vystúpil ako predskokan svetových hviezd Dua Lipa a Zara Larson na festivale LoveStream v Bratislave.
V roku 2021 sa stal víťazom česko-slovenskej Superstar a následne sa dostal aj do rebríčku Forbes 30pod30, 30 najúspešnejších Slovákov do 30 rokov.
Tak ak máte jeho hudbu radi, kupujte vstupenky a bežte si užiť koncert.


18.11 v Košiciach a 21.11 v Prešove budú Silné Reči.
Silné Reči prichádzajú na východ rozburácať publikum a rozohnať novembrové chmáry svojimi vtipmi. Svoje autorské stand-upy prinesú naši komici v piatok,



Okrem iného nás v novembri čaká cestovateľský festival Cestou necestou,
ktorý bude 22.11 v Košiciach a 23.11 v Prešove.
Bude tam zaujímavý program, kde Vám cestovateľka Mili porozpráva o svojom sólo cestovaní po svete, alebo fotograf Gabo porozpráva a ukáže magický Island.



Keďže treba pri nakupovaní aj rozmýšľať, či kúpené veci využijeme. Ochrániť ďalším znečisťovaním našej planéty môžeme aj tak, že svoje oblečenie vymeníme na swape a taký jeden sa bude konať v Košiciach
Kus za kus – zber a swap oblečenia, Vímeníky Štítová. 24-25.11 budú zbierať a triediť oblečenie a 26.11. sa bude swapovať. Môžete si tu prísť vymeniť nie len svoje oblečenie, ale aj doplnky, ktoré Vám doma zaberajú miesto, nenosíte ich, ale sú v dobrom stave a je Vám ľúto ich vymeniť.


A tak isto doma máme väčšinou zbytočných viac vecí, nie je len oblečenie, úplne ma zaujalo aj toto podujatie.
Swap VIANOC, v nedeľu 27.11. od 14:00-18:00 v Košiciach Kasárne/Kulturpark. Sem môžete priniesť a swapnúť si tu Vinočné dekorácie, oblečenie, knihy, obliečky. Čokoľvek s Vianočným motívom. Priznám sa, že toto podujatie zaujalo veľmi aj mňa a pravdepodobne sa tam pôjdem pozrieť.


A keďže Vianoce sa nám pomaličky blížia musím ešte spomenúť dve podujatia, s touto tematikou. Vianočné trhy a koncerty si ešte určite spomenieme v samostatnom článku, keďže Vianoce milujem, ale v Novembri má pre Vás pripravený v Košiciach Vianočný benefičnýkoncert Katka Koščová, 26.11.
Speváčka Katarína Koščová už tradične záver roka venuje Vianočným koncertom. Je jedna z mála slovenských interpretov, ktorí majú pripravený skutočne rýdzo vianočný repertoár. Spolu so svojimi muzikantmi originálne spracovali tradičné slovenské koledy a tiež niekoľko svetových vianočných hitov (Santa Claus is coming to town, Let it snow…). Na svojich koncertoch tvorí čarovnú vianočnú a sviatočnú náladu. Tešiť sa môžete na bohatú zostavu hudobníkov. 


Posledná udalosť, ktorú nemôžem nespomenúť, pretože má hlbokú a krásnu myšlienku. Iniciatíva Vianoční pomocníci štartuje druhý ročník. Aj vy môžete potešiť seniorov milým darčekom. Tento rok sa tento projekt rozšíri do miest: Košice, Poprad, Spišská Nová Ves, Kežmarok a Levoča. Hlavnou myšlienkou projektu je obdarovať a potešiť seniorov pred Vianocami a takto ich skromným darčekom rozptýliť oc pocitom osamelosti a nepotrebnosti, ktoré neraz pociťujú práve počas najkrajších sviatkov roka. Stránky Vianočný pomocníci nájdete na FB aj na IG, kde pridávajú Vianočné priania dôchodcov. Stačí napísať, ktoré Vianočné prianie si beriete a chcete splniť a potom ho doručíte na vybrané adresy. Pred Vianocami budú balíčky doručené spomínaním dôchodcom. Keď som si čítala tie skromné Vianočné priania dôchodcov, tisli sa mi slzy do očí. Spojme naše krásne východné Slovensko a potešme na Vianoce aj iných ako svoje blízke okolie.


Dajte mi vedieť, či sa Vám tento článok páčil. Či ste sa tu dočítali o nejakej zaujímavej udalosti, o ktorej ste nevedeli a či ste sa na niektorú aj vybrali. Ja sa určite na niektoré vyberiem a dám Vám vedieť ako bolo 🙂

Tags

Zatiaľ žiadne komentáre

Pridaj komentár